Solna VBK:s ungdomslag

Flickor U18

Laget har spelat tillsammans relativt länge tillsammans, några sedan årskurs 1 i skolan. Lagets tränare är David Ottosson och består idag av ca 16 spelare. Laget tränar 3 tillfällen i veckan och spelar även div 2 mellersta östra. Målsättning för året är att kvala och få ett bra resultat i U18 SM samt att komma på övre halvan i seriespelet.

Flickor U16

Laget består idag av 22 tjejer som tränar 3 pass i veckan av David Ottosson, Johan Bolander och Olle Holmertz. Laget och klubben hade en härlig framgång under hösten 2021 då laget vann klubbens första medalj vid ungdoms SM på väldigt många år.
Laget bidrar också med spelare till klubbens div 3 lag.

David Ottoson basar över Solna VBK:s kidsvolleygrupper. Han är också tränare på Solnas volleybollgymnasium.

Solna kids 2009/2010:

Solna 2009-2010 Blå
Laget träna i år tre pass  i veckan och vi vill att man tränar mins två av dem om möjligt eller tränar andra sporter. Vi har som mål att utveckla alla spelare så mycket som möjligt och ha riktigt roligt så att alla vill spela volleyboll många år framöver.
Laget spelar Stockholm volley cup och tränas av Henrik Jensen tillsammans med Babak Rabei.

Solna 2009-2010 Gul
Det här är klubbens nyaste lag som endast har tränar sedan i december. Vi är idag fullt i gruppen och kan endast ta emot nya killar. Laget tränar 2 pass i veckan och tränas av våra unga ledare Moa Spets tillsammans med Klaudia Kulik samt Johan Puscov, Elin Öman samt Maria Afsenius

2011-2012

2012-2013

2014-2015
Klubbens yngsta lag. Vi har tränat snart ett år och spela volleyboll en gång i veckan. Vi gör motorikbanor, lär oss förflytta oss, tränar med bollar och spelar såklart volleyboll. Under hösten gjorde laget debut i Stockholm volley cup, det blir många matcher åren framöver. Laget tränas av Alma Nordin Ottosson och Vilja Öhman Bejersten.

Vill du börja träna i Solna VBK. Kontakta oss på solnavbk@hotmail.com

Riktlinjer för uttagning till SM -tävlingar Solna volleybollklubb

Till SM tävlingar på ungdomsnivå brukar vi följande principer
Till övriga tävlingar används grundtanken att alla spelare skall välkomnas och spela på den nivå de
är, med rätt utmaningar och så långt som möjligt har alla spelat lika mycket volleyboll när vi summerar efter termin
• Den bästa truppen 12–14 spelare plockas ut av ansvarig huvudtränare för
åldersgruppen oavsett ålder och träningsgrupp. Detta innebär alltså inte att det måste vara de bästa enskilda spelarna utan de som kommer fungera som ett bra lag och utifrån de positioner de kan spela. Observera att om klubben spelar med två lag kan en trupp om 9–10 spelare tas ut om det gör att vi kan ställa upp med två lag.
• Om två spelare är på samma, likvärdig nivå skall den äldre spelare ha förtur och särskilt de som spelar sista året i klassen.
• Vid jämbördiga spelare utanför den tänkta startsexan (7–8 spelare med libero), har också ålder, spelare som spelar sista året i klassen och varit länge i föreningen en viss förtur. Punkt två och tre bedöms likt punkt ett av ansvarig huvudtränare i den åldersgrupp som skall spela. Här bör också närvaroprincipen användas.
• När klubben har fler deltagare som vill och kan spela ex U16/U18 med öppna klasser. och kan spela med två eller fler lag ska även spelarna informeras och deras åsikter om var man vill delta och på vilket sätt vi tar ut truppen. Sista ordet har alltid tränaren.
• Truppen tas ut någon vecka innan tävlingen och samträning kan med fördel ske vi någon eller några tävlingar innan SM-tävlingen. Vi vill inte ha en längre period med enbart ett fåtal spelare som tränas enskilt, då vi tror på ett inkluderande och långsiktigt utvecklingsklimat.
• Med ungdomsnivå menar vi specifikt inofficiella Ungdoms SM U16, U18 och Junior SM – U20.
Solna volleybollklubb
2020-02-16

20 svar på ”Solna VBK:s ungdomslag”

  1. Hey Arif,
   The season is running right now and the next season is starting in september 2018.
   But if wondering when we start practice again for the spring of 2018 it is in different for each team. Are you interest in playing with us? in that case please fill in the form under “Spela i Solna VBK”
   Tnx!

 1. hej,
  jag har en son som är 14,5 år gammal och skulle vilja gärna börja spela volleyball. Finns möjlighet hos er för detta under våren 2018?
  mvh Ruzica

  1. Hej!
   Tack för att du kontaktar solna VBK! sänd din förfrågan till info@solnavbk.se så tar vi hand om mejlet. Säsongen är precis avslutat så det kan inte bli aktuellt förrän till hösten, om det blir någonting!

  1. Hej!
   Vi kommer ha en kick-off i September där hela klubben har en dag tillsammans och där även nya spelare bjuds in. Efter det börjar träningarna.
   Mvh
   Daniel

 2. Hej, jag är intresserad av att börja träna med er men hur gör jag? Vill börja till höstens termin.
  Jag är 17 år

  1. Hej Jorge!
   Börja med att fylla i formuläret:
   Det kommer att vara en Kick-Off i September i år. Så håll koll på på denna hemsida och på facebook så att du kan hänga på!

   Mvh
   Daniel

 3. Hej
  Jag heter Iva Tatic.Jag är född 18.02.2007.Jag är 11 år gamal och jag är intresserad av volleyboll.Jag vill börja träna i eran klud.Deta är min mammas imail.Kan ni snälla lämna någon kontakt eller skicka någon telefonnumer så att vi kan ringa er.Min mammas telefonnummer är 0769066432 Aleksandra Tatic
  Tack i förväl

 4. Hej,
  Jag är väldigt intresserad att börja spela volleyboll men har aldrig spelat förr i klubb (bara skolan).
  Jag undrar om det finns ett lag som jag skulle kunna spela med?
  Jag är 16 år gammal, 2004

 5. Hej! Jag har en dotter som vill börja i volleyboll. Hon är nybörjare, och är 06a (14 år). Kan jag få mer information? Och vart anmäler jag henne?

  1. Hej! Anmäl ert intresse via vårt formulär som finns under fliken ”Spela i Solnavbk”

 6. Hej, jag är en tjej född 2006 (är 15 snart) och är mycket intresserad av att börja spela volleyboll, men har ingen erfarenhet förutom idrott i skolan och på fritiden för skojs skull. Kan jag anmäla mig och vart (u18 kanske…)?
  Tack i förväg!

  1. Hej! Kontakta oss via formuläret som finns under fliken ”Spela i Solna VBK” där fyller du i alla dina uppgifter. I vissa åldersklasser har vi ett kösystem eftersom många kontaktar oss.

 7. Hej!

  Min son (-09) vill väldigt gärna börja spela volleyboll hos er!
  Hur gör man för att anmäla sig till höstterminen? (Jag har mailat solnavbk@hotmail.com men inte fått svar)

  Har ni några sommaraktiviteter?

  Mvh,
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.