Vinst för herrlaget i rafflande femsetare

https://www.youtube.com/watch?v=y827q_XczDk

Solna VBK Herrar reste i helgen till Uppsala för att möta serieledarna och tillika obesegrade laget Teknikum. Solnas herrlag börjar verkligen få ordning på spelet efter en ojämn inledning på säsongen i division II. Tre raka segrar mot starkt motstånd visar tydliga framsteg och framförallt nyförvärven Solna VBK fått inför säsongen visar  framfötterna.

Det var en nio man stark matchtrupp som mot bakgrund av två raka segrar skulle kunna utmana Teknikum.

Teknikum – Solna VBK 2-3 (25-23, 24-26, 25-13, 20-25, 7-15)

Första set börjar Solna VBK starkt och går snabbt upp i ledning. Teknikum hinner inte med i tempot och verkar underskattat Solnas spel. Vid 7 poängs ledning tar Teknikum timeout och får därefter ordning på sitt spel samtidigt som Solna börjar slarva i servmottagningen och gör några enkla individuella misstag. Teknikum är snart förbi och tar en ganska komfortabel seger med 25-23 trots en skakig början.

Coach Tim är inte nöjd med att vi inte kunde förvalta ledningen bättre och aviserar dubbelbyte.

I andra set så startar Solna återigen starkt och den här gången följs lagen åt i ett jämt och underhållande set. Bytena visar sig vara ett lyckokast och Solna vinner tillslut rättvist med 24-26.

Tredje set lämnas laget oförändrat utan byten och denna gång startar Solna dåligt i mottagningen, vi har stora problem med Teknikums långa float-serve och lyckas inte få till ett vettigt anfalls-spel när vi väl får chansen. En timeout senare utan synbar effekt så är helt plötsligt ledningen 7 poäng i Teknikums favör. Vi testar dubbelbyte för att få något att hända men inget kan i det här läget stoppa Teknikums hårda centerspel som tuffar vidare till en 10 poängsledning och en lätt setvinst med hela

25-13. I det här läget så gällde det bara att spara energi till nästa set och slutsiffrorna till trots så avslutar vi ändå setet positivt med några bra bollar.

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 17.42.27

Till fjärde set gör Solna ett byte och börjar återigen starkt. Teknikum börjar bli trötta och det hårda centerspelet de uppvisade i tredje set börjar fastna i vårt block. Solna känner vittring på seger och växlar upp och vinner komfortabelt detta set med distinkta anfall och tätt försvar, slutsiffrorna skrivs till 20-25.

Femte och avgörande set och serve till vår favör. På Teknikums sida har man ställt upp på ett sätt som leder till att deras vassaste servare missar sin första serverotation, vilken taktisk miss! Solna startar setet urstarkt och Teknikum kan inte alls hänga med och poängen rinner snabbt iväg till vår favör, en tidig timeout för hemmalaget räcker inte för att stoppa Solnatåget som rusar fram i högt tempo. Två hårda domslut gör dessutom hemmalaget lite griniga vilket Solna tar vara på och vinner sista set med övertygande 7-15 och skrällen är ett faktum!

 

Erik Müllers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.