Solnas Herrar avancerar till Division 1

 

Solnas Herrlag jublar efter att ha gått vidare till Division 1
Solnas Herrlag jublar efter att ha gått vidare till Division 1
Bakre rad f.v: Babak Rabiei, Daniel Richter, Birdie Sriton, Milan Stokuca, Daniel Grimes, Donovan Hughes, Andreas Vogt, Pierre Vezant
Främre rad f.v: Martin Häring, Tic Chobrak, Robert Kurek, Wieland Boers, Willem Mazzotti, Mateusz Patalas

Med en match kvar mot Team Gotland står det redan klart att Solnas Herrlag är klara för division 1. Redan innan dagens vinst mot Södertelge VBK B hade laget fått reda på att Team Gotland förlorat under lördagen mot Västerås och därmed har inte Gotland någon chans att gå förbi Solna i serien där en omgång kvarstår.

Dagens match mot Södertelge blev en utdragen 5-settare som bjöd på allt från stenhårda diggespikes innanför 3-meters linjen av Solnas högerspiker Pierre Vezant, till jämna långa bollar lagen emellan, till bedrövligt spel från Solnas del i fjärde set.

Mateusz Patalas laddar för centerspike
Mateusz Patalas laddar för centerspike

Nästa helg åker Solna till Gotland för att spela sin sista match för säsongen och har då alltså inga krav på att vinna. Solna kan därmed slappna av efter att vunnit alla sina matcher hittills under säsongen och redan blicka framåt mot nästa säsong i division 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.