Två holländskor en hit för Solna VBK

Vänsterhänta Jet Termorshuizen (180 cm) och Marieke van der Heiden, centerspelare (185 cm) från Nederländerna har lyft Solna VBK:s nätspel den här säsongen.

Nästa helg spelar Damer A sin sista hemmamatch för säsongen, mot Norsjö och laget har lyckats etablera sig i den övre halvan av division I, mycket tack vare två importerade spelare från Nederländerna, Jet Termorshuizen och Marieke van der Heiden. Två spelare som höjer medellängden markant i framlinjen.

Stilstudie av Marieke van der Heiden

Så länge jag kan döda bollen är jag nöjd”, säger Marieke van der Heiden som blev vald till bästa spelare under matchen mot Västerås.

Det är ett fantastiskt äventyr att spela i Sverige. Jag har aldrig behövt åka flygplan till en bortamatch förut. Jag kunde bara drömma om att spela volleyboll i Lappland och att folk kommer och betalar för att se en spela. I Nederländerna har vi max en timme till längsta bortamatch”, konstaterar Marieke van der Heiden som är doktorand i immunologi vid Stockholms Universitet.

Marieke fick också sin kompis Jet Termorshuizen, forskarassistent på Stockholms Universitet, att börja spela i Solna VBK. Jet är uppväxt i samma stad som Marieke i Nederländerna, Amersfoort, där hon började spela volleyboll som tolvåring.

Jet Termorshuizen började spela volleyboll i Nederländerna som tolvåring.

”Solna VBK är en väldigt rolig klubb att spela i. Det är många nationaliteter i klubben och laget är fantastiskt. Vi har bra sammanhållning och vi har en positiv attityd och inställning”, säger Jet som menar att hennes styrka är blockspelet att hon är en utpräglad lagspelare. Men även det faktum att hon är vänsterhänt.

Jet Termorshuizen har också upplevt en kulturkrock på spelplanen jämfört med klubben hemma i Nederländerna.

Svenskar är så försiktiga och artiga både mot medspelare och domare. I Nederländerna är vi mer direkta och säger precis vad vi tänker och tycker, vilket är både bra och dåligt, i den aspekten är jag väldigt holländsk. Sedan är det väldigt ovant att bli presenterad med en mikrofon som vi blivit på några ställen”, konstaterar Jet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.